Voeding en Rust

Eten en drinken

Voeding is energie voor het lichaam zodat het kan functioneren zoals bijvoorbeeld bewegen. Het is dus noodzakelijk om jezelf te voeden zodat je kan overleven.
De welvaart is de afgelopen decennia veel veranderd en dat geld ook voor het aanbod in voeding. Iedere dag worden we verleid in het maken van keuzes en dat valt niet altijd mee, weten we niet meer wat we moeten geloven.

Gevolg en verleiding
Door overvoeding zijn we genoodzaakt om af te vallen en hier zijn er voldoende quikfix methodes die je op korte termijn naar je doel brengt, helaas

geeft dit geen garantie voor de langere termijn en heeft geen bijdrage voor je gezondheid.

Oplossing
Afvallen is slechts een middel om jezelf beter te gaan voelen, dat voeding een belangrijke bijdrage geeft aan je gezondheid wordt vaak ontzien. Ik geef je informatie over voeding die alleen bestaat uit feiten en helpt voor je gezondheid.
Om resultaat te behalen en te behouden zijn er meer factoren van belang dan alleen voeding. Een analyse van je huidige leefstijl is noodzakelijk om zo structurele oplossingen te vinden.

Slapen voor je gezondheid
Een goede nachtrust is een must om gezond te blijven. Een keer een nacht niet goed slapen kun je wel handelen en daar heb je niet zo heel veel last van. Enkele nachten slecht of onrustig slapen is niet goed voor je gezondheid. Langere tijd slecht slapen kan dan ook gevolgen hebben en blijvende schade aan richten. Investeren in een goede nachtrust en slaapritme is dus van belang.
Een gemiddeld mens slaapt tussen de 6 á 8 uur per nacht. Dat is persoonlijk. De één heeft nu eenmaal meer slaap nodig dan de ander. Of je voldoende slaapt kun je het beste beoordelen over je gevoel hoe je ’s morgens wakker wordt. Word je meestal uitgerust wakker, dan slaap je voldoende.

Hormonen spelen een sleutelrol bij het opbouwen van spiermassa en het afvallen van vet massa. Daarnaast hebben ongewenste stress hormonen juist een negatief effect op het lichaam. Dit breekt spiermassa af en doet vet massa toenemen. Om de productie van ”positieve hormonen” te stimuleren en de productie van ”negatieve hormonen” zo laag mogelijk te houden moeten we een beroep doen op voeding, rust/slaap en supplement gebruik.

Wil je een zo hoog mogelijke productie hebben, dan moet je dit zeer serieus nemen.